Saturday, 22 September 2012

Tutorial: Fieldset

Assalamualaikum w.b.t and Selamat Sejahtera.



Tutorial for today agak simple sebenarnya walaupun nama dia nampak macam susah jer kan? Apakah itu fieldset? Fieldset tu adalah kotak kecil yang comel dan simple macam kat bawah ni :




Hah? Simple step jer pon.

1. Letaklah kat mane2 yang korang suke pun, dekat sidebar ker or dekat page korang or dekat entry pun boleh, But, if korang nak letak kat entry, korang kene change entry tu daripada Compose kepada HTML. Cubalah godek2 widget kat bahagian atas tempat korang tulis entry tuh.

<fieldset>AYAT KORANG</fieldset>

Tuh jer lah. Senang betul kan? Senang macam kacang jer kan? Hahaha! Kebanyakan blogger newbie takk tahu pun fieldset tu apa kan? Sebab fieldset ni jarang digunakan. Hah, now korang dah tahu. :)

No comments: