Tuesday, 28 February 2012

Make Up??


*Holla guys*^_^. Hari nih puteri nak kongsikan sket lah kan, sket jer cam ner rupa paras  wajah puteri kalau nak klua pegi mane2 + Sebab aper puteri tak berapa gemar bersolek. Ok let's see.

Yah tu dye wajahku  *kosong* kan?. Puteri klu klua jarang sekali nak bermake up bagai Apatah lagi berfesen sana berfesen sini. Yelah yang pertama is becos puteri bebudak lagi x layak lagi nak berhias lawa2 ~sape nak pandang kan?~



Foto syok sendiri ku






Hah..Tu die..gedok btol..hahah pakai tudung pon cam aper jer..btw pedulikkan minah kat atas tuh..ha itulah my face. Puteri kalau kluar pon x pakai make up. Puteri tau kakak senior yang tgh bace nih mesti klua/ outing berdandan macam nak kawen btol x?..muuahhaha. Saya x payah pakai makeup saya ade NaTuRaL BeAuTy \ suare manje/. Jangan main2 tau.


Wasting Time 


Korang tau kan puteri kalau kat luar pakai tudung so sebagai seorang gadis<<gadis lah sgt. Mesti ade keinginan untuk bergaya dan berfesen kan?. Korang cube perhatikan remaja zaman sekarang lebih gemar pakai tudung jenis selendang, shawl, pashmina, dan sebagainye. Jadi puteri tidak melepaskan peluang untuk mencuba 3 perkara tersebut<<<alamak ter-sebut. So bagi sesetengah gadis yang teramatla rajin untuk mengenakan make up+ shawl+ Baju yang trendy giller. Mesti menganggap puteri nih pemalas kan?. Serious puteri mmg malas nak make up yang boleh menyebabkan kanser + pakai shawl yang terbelit2 + Baju yang trendy sampai rimas.


Membazir


Ni paling aku malas lah kan. Sume barang kat dunia ni mesti akan habis betui tak? Samalah macam barang make up jugak. Dah la payah nak carik duet patuh barang make up pakai sebulan da abes kan? Tak pasai2 duet abes beli barang make up jer. Tak boleh dinafikan perkara macam nih sering sangat berlaku di kalangan kaum wanita. Jadi berjimat cermatlah. Coz puteri pon x tau nak bagi ape solution tentang masalah ini kepada korang sume.


Kulit Muke


Korang tau kan bahan2 dan produk make up buleh menjejaskan kulit kite yang cun melecun itu. Tak silap puteri lah tesktur kulit kite cepat rosak dan proses penuaan dipercepatkan.\ aq x tau lah betul ker tidak main cakap jer kalau nak tau lebih lanjut carik kat tenet/. Tak dinafikan make up memang diperlukan untuk menambah seri pada muke tapi janganlah berlebih-lebihan. Hantu tengok pon terjerit2 nanti kang. Memang tak salah nak ber make up tapi dengan tujuan untuk menjaga kekemasan diri dan menambah seri tuh x per lah tapi jgn lah pulak untuk tujuan riak dan bangga.\ bajet hot lah dalam bahase mudahnye/.




Wokkayh..selesai suddeh bebelan ku yang tidak bermanfaat ini. Memang setengah orang berbeza2 pendapat so jangan lah marah puteri kalau ade perkara yang puteri tulis tuh memang betul3 salah. I'm still young. Banyak lagi pengalamn hidup yang harus ku tempuhi. \ jiwang jap/. Tapi puteri confirm  mesti puteri akan pakai bende jugak bende yang bernama makeup ini suatu hari nanti. ok?. (y)

Tambahan


Paling tak suke orang make up over cam nih ~ ~



Cam badut pon ade jugak aku tengok. Tapi puteri tak penah lagilah tengk orang make up macam ni nak pegi shopping complex. Kalau nak jadi popular cepat make up lah macam nih terbukti berkesan.
Seram pon ade gak~ ~... That's all 4 today.


Salam manis dari yang penat menaip *Puteri Pretty*. Bye2.










Salam manis dari *Puteri Pretty*. Bye2.




No comments: