Wednesday, 13 June 2012

Cara Letak Post Background [Classic Template]

Holla n Guys..

Ok sekarang puteri nak ajaq macam cara nak tukar post background korang sbb slalunye post background kte putih jer kan so..ape kate skali skale tukar citarase sket kan?..hah? tak faham lagi follow jer step nih n u will know :D

1. Ok, mule korang sign in ke dalam blog korang macam byase..lepastu pegi dkat dashboard, then pegi dkat template.




2. Dh pergi kan template kan? sekarang..tekan butang F3 dan cari kod nih.

body {

3. Dah jumpe? Ok skrang scroll ke bawah sket..sikit jer. Mesti korang akan jumpe kod macam nih:

background-color: #ffffff
4. Kalau tak de tkan F3 atau Ctrl+U. Then paste kat ruangan F3 tadi tuh kod nih:

background-colour

5.Lepas dah jumpe, Korang padam kod tuh. Then, korang gantikan dengan yang ini:

background:url(URL BACKGROUND)

5. Preview sebelum Save.

Nota Hingus: Url Background tuh gantikan dgn url background yang korang nak .

Dh jadi? Tahniah..kalau belum n tak faham tanye lah kite di sini..ok. Eh sebelum itu puteri nak bg link ke satu blog nih untuk cari post background supaya senang sket kan. Tak yah pening2 pale..Tekan  SINI

No comments: