Wednesday, 18 April 2012

Blogger Ade Harapan Tipis Nak Berjaya?!



Hello n Assalamualaikum semua! >_<

Fuh!! korang mesti tak sabar kan nak tau apa sebenarnya entry puteri pada kali ini. ok tanpa membuang masa dan tanpa bebelan yang tak tentu hala puteri start ok!.

Ok puteri ade terbaca post seorang blogger merangkap cousin puteri nih. Puteri tanak mention nama or link dye tapi dalam post dye tuh dye ada mengeluarkan statement yang mengatakan bahawa semua blogger2, hidup dye mesti tak berjaya which is dye maksudkan yang para2 blogge nih hidup dye macam tak berapa sukses terutama sekali dalam pelajaran.

Betulker?????

Haih..Then dye kate * memang susah nak cari blogge yang dapat straight A's dalam Pelajaran n dye kate puteri adalah orang yang seterusnya * Heihh bangang giller ngan dye!! -.- nganga sket bya kite sumbat sikit cili dalam mulut tuh..Tapi biler Puteri fikir balik..betul jgak memang jarang lah kan nak jumpe blogge yang pandai. But nobody's perfect. Right?. Tapi tak boleh dinafikan kalau2 ada blogge yang boleh manage jadual harian dengan baik kan?? Ada time untuk belaja n online. 

Actually tak kesahla kita nak blogger ke facebookers ke twiterrer ke. Asalkan kalau kite ade disiplin mesti boleh punye lah..n pesanan 4 my cousin tak semestinya kalau layan blog, twitter, facebook nih tak leh bjaya. Taulah awak tuh pandai do asrama lak tuh kan patuh setiap tahun tak penah miss dapat Anugerah Cemerlang.  Tapi awak tak layak menilai orang cam tuh.

Betultak para blogger sekalian?? Post ini bukan untuk menakutkan2 mereka yang bakal menduduki SPM atau PMR or UPSR. Cuma satu jer nasihat puteri STUDY SMART NOT STUDY HARD. Blog bukan penghalang untuk korang berjaye..

Harap post nih tak mengguris hati sesiape..RENUNG2 KAN LAH..

Nota Hingus: Dye sebenarnya jeles ngan puteri bab mak dye push dye suruh dia delete blog * Maklumlah Budak Pandai* Dye jeles sbb puteri masih ade blog sendiri n taon nih dye nak SPM. Itu jer kunci utamanya..^_^.

1 comment:

coklat susu said...

xde lah~sis pn blogger + ''facebooker'' jgk.tp Alhamdullilah result sis gempak je..terlebih gmpak smpai cg pn terkejut stdnt yg aktif sukan gila2 n bt hw time rehat*jgn la ikt prngai sis*bley dpt result mcm tu.its our mentality la dear*serius sis ckp,sis benci sj sbb ad org ckp sj susah*.n the secret was focus in yr clssroom!just like u said study smart not hard..hihi