Sunday, 15 July 2012

Open Link at New Tab



Assalamulaikun n Holla Guys ^_^

Ok..korang tau tak mende Open Link a new tab nih?. Ahah! contohnya kalau korang nak tekan apa2 link kat blog korang tuh..link tersebut akan keluar pada new tab.. Ini sebenarnya penting jugak untuk blog. Yelah supaya tak menyusahkan orang nak tengok blog korang lagi. Kang tak pasal2 diorang ter-klik kat link lain. Dah tak dpt nak tgk blog korang yg comel tu.. Jom!

1. Dashboard > Template.

2. Tekan Ctrl + F then cari kod ni :
-----------
  <head>
-----------

3. Lepastu copy code kat bawah ni..Then, paste dekat bawah code <head> yang korang cari tadi :


-------------------------
<base target='_blank'/>
-------------------------

4. Save! ^_^

No comments: